Info Pepe

Sfeer met houten tuinmeubelen uit Finland.logo pepe


Al meer dan vijftig jaar maakt PEPE hoogwaardige tuinmeubelen van eersteklas grenenhout. Alhoewel ze knipogen naar de Scandinavische zomers van weleer, zijn de modellen tijdloos. Ze passen zowel op een terras met een Franse sfeer als in een tuin met een TexMex uitstraling. Doordat de ontwerpen weinig trendgevoelig zijn, passen ze moeiteloos bij eerder gekochte tuinmeubelen van PEPE.

De collectie van PEPE bestaat uit een ruime keuze aan tuinmeubelen die goed met elkaar te combineren zijn. Naast tuin- en picknickbanken, comfortabele fauteuils en verschillende typen tafels is er de bekende klassieke Finse schommelbank.

De twee- en driezitter is zowel met als zonder zonnedak verkrijgbaar. Wie ooit in Finland is geweest, of een reportage over het Finse buitenleven heeft gezien, merkte vast wel eens zo'n knusse vierzits schommelbank op bij zo'n in koperrood geverfd houten Je hoeft je deur niet meer uit om te genieten. PEPE brengt deze romantische schommelaar, waarin je twee-aan-twee tegenover elkaar zit, als Villa Swing op de markt. Als accessoires zijn een houten dak en een klein rond tafeltje leverbaar. Verder omvat de lijn onder meer zonnebedden, een serveerwagen, een- en tweezits schommelstoelen. PEPE heeft zowel stoelen met lage als hoge rugleuningen. Beide zijn verkrijgbaar met een verstelstuk waarmee je de stoel ook in een stand kunt zetten waardoor je ontspannen aan tafel kunt eten of de krant kunt lezen. Ook de twee- en driezits schommelbanken zijn er in een hoge en een lage uitvoering. Wie spijt heeft van zijn schommelbank met lage leuning, kan nu ook een losse hoge rugleuning kopen.


Stevige houtverbindingen zorgen voor een degelijke constructie. Doordat de grenen delen onder vacuüm en druk zijn geïmpregneerd, vragen de tuinmeubelen van PEPE weinig onderhoud. Je kunt de meubelen schilderen, beitsen of oliën, dekkend, in kleur of transparant of door weer en wind grijs laten kleuren. Bovendien zijn de metalen delen thermisch verzinkt, waardoor de meubelen extra bestand zijn tegen ons grillige klimaat.